Omgeving en voorzieningen

De Robijnhof is gelegen in woonwijk De Hoge Mors in Leiden. Een groene en ruim opgezette woonwijk met veel ruimte in de straten. 

De wijk de Hoge Mors is een levendige en veelzijdige woonwijk met veel voorzieningen, een heerlijke plek om te wonen.

In de wijk is Huis van de Buurt “Moschwijk” gelegen. In dit buurthuis worden veel activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Zo is er dagelijks een gevarieerd programma met o.a. wandelen, huiswerkbegeleiding, ontmoetingsmomenten voor jong en oud, sport in de wijk en een kookclub.

 

Recreëren kan in het in de omgeving gelegen Stevenspark of op Sportpark De Mors.
Op dit sportpark is rugbyvereniging DIOK en de voetbalverenigingen DoCos en Sporting Leiden gevestigd. Het sportpark staat op de nominatie om heringericht te worden, zodat er ook meer ruimte komt voor ongebonden sporten. Verder is het mogelijk om in de wijk aan badminton (Veglo) en aan freerun (Gymzaal Opaalstraat) te doen en is er een Richard Krajicek (multifunctioneel) sportplein.

 

In de wijk bevindt zich een peuterschool en aan de andere zijde van de Doctor Lelylaan (wijk de Lage Mors) is de MBO Rijnland en de basisscholen Pacelli en Morskring gevestigd. Allemaal goed te bereiken via de fietstunnel.

 

In de wijk bevindt zich verder een apotheek met gezondheidscentrum en een orthodontist. Ook is er het recent gemoderniseerde winkelcentrum aan het Diamantplein. Hier bevinden zich o.a. 2 supermarkten (Jumbo en Aldi), een kapperszaak, een bakker, een drogisterij, een stomerij, een cafetaria, een dierenwinkel en een groente- en fruitzaak.
Aan het Granaatplein kan je bij restaurant Deksels terecht voor een kopje koffie met gebak, lunch of diner!

 

Ook de ligging van de wijk is ideaal. Zo stap je op bij NS-station de Vink of Centraal Station om te reizen naar Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Met de auto zit je zo op de A4 of A44.

 

Het Valkenburgse Meer ligt op slechts 10 minuten fietsen. Het strand (Wassenaar, Katwijk en Noordwijk) is op een half uurtje fietsen te bereiken en met de auto ben je er binnen 20 minuten. Met een kwartiertje fietsen zit je in de levendige binnenstad van Leiden.


Oftewel je nieuwe woonwijk heeft je voldoende te bieden!