field road street yard birdview

Nieuws

 

Nieuwsberichten over het project en leuke weetjes uit de buurt rondom Robijnhof.

Bouw gestart

De bouw is gestart! De heipalen varieren in lengte van circa 19 tot maarliefst 21 meter. Daarna zijn de koppen van de heipalen gesneld en inmiddels ligt de werkvloer van de fundering er ook. Prognose oplevering van de woning is augustus 2023.

Hoogste punt fase 1 Robijnhof

Onlangs is het hoogste punt bereikt bij fase 1 van nieuwbouwproject Robijnhof in Leiden. Voor alle werknemers en betrokkenen was een gezonde lunch geregeld door Vitamine Bo. Genodigden en werknemers werden toegesproken door Erwin Wessels van Altera Vastgoed en Daniëlle de Nijs. Op de locatie van het zorgcentrum voor ouderen in de wijk de Mors in Leiden worden in de eerste fase 119 levensloopbestendige huurwoningen (waarvan 24 sociale huurwoningen), een ontmoetingsruimte, 79 ondergrondse parkeerplaatsen en drie algemene bergingen voor scootmobiels en fietsen gerealiseerd.

Leiden is de meest speelvriendelijke gemeente!

Het is altijd leuk om te zien als ons stadje ergens erkenning voor krijgt. Woensdag 24 november kreeg Leiden weer een mooie prijs uitgereikt door niemand minder dan prinses Beatrix: de Jantje Betonprijs. We mogen ons een jaar lang de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland noemen. Leiden is de eerste gemeente die deze prijs wint en was samen met Apeldoorn en Almere genomineerd. De vakjury en kinderjury besloten uiteindelijk allebei dat de trofee naar de sleutelstad moest. Iedereen kan meedoen. De kinderjury vond het belangrijk dat het voor iedereen mogelijk is om ergens te spelen. In Leiden komt dat goed terug. Tessa (11): “Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan spelen: van jong tot oud, van rijk tot arm, én als je gehandicapt bent.” Ook ziet de kinderjury dat je in Leiden veel verschillende dingen kunt doen en het goed geregeld is met de veiligheid.

Door de vakjury werd Leiden geroemd door een regel die de gemeente zichzelf ten doel stelt: tien procent van de openbare ruimte moet worden ingericht als speelruimte. Maxime Verhagen van de jury: ”Op die manier wordt er slim omgegaan met de ruimte, zelfs als die er niet veel is.” Omdat Leiden nu een jaar lang de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland is, stelt Jantje Beton allerlei dingen beschikbaar om dat uit te dragen. En die mooie trofee die Beatrix ons gaf, mogen we houden.

Deze 8 restaurants uit Leiden staan in de Lekker 500

Elk jaar bladeren we gretig door de onafhankelijke restaurantgids "Lekker" die de 500 beste restaurants van Nederland selecteert. Dinsdag 30 november kwam ‘ie weer uit. En wat zijn we trots! In totaal staan er acht Leidse restaurants in. We hebben zelfs weer een restaurant in de top 100! In den Doofpot is op plek 79 geëindigd. Dat is een plek hoger dan vorig jaar. Geduldig doorgaan dus: dan komt die eerste plek er vanzelf! En de andere? Deze andere zaken uit Leiden zijn te vinden in de Lekker500: Bistro Bord’oHet PrentenkabinetIn Den Gapenden Eter, La DivaThe BishopRestaurant Wielinga en Restaurant WOODS.