street field birdview road yard woningaanbod

De standaard luxe van Robijnhof: Afwerking Excellent

 

Robijnhof wordt afgewerkt volgens de klasse ‘Excellent’. Dit is het hoogste afwerkingsniveau van nieuwbouw woningen bij De Nijs. Maar wat houdt de afwerking Excellent nu in bij Robijnhof?

 

Als geïnteresseerde staat u er niet zo goed bij stil maar het zit hem vaak in ogenschijnlijke kleine details.

 

Laten we beginnen bij de entree. U staat uiteraard droog bij uw entree. Er is hier een ruime overkapping gecreëerd waarin twee buitenlichtpunten zijn mee ontworpen. U krijgt de woning opgeleverd inclusief armaturen (lamphouders). Hierdoor is eenheid in het straatbeeld geborgd, hetgeen een rustig straatbeeld geeft. De armaturen zijn gesitueerd aan de voor- en achtergevels en op het dakterras op de tweede verdieping middels een bij de woning passend up- en down licht.

 

Bij oplevering kunt u direct de oprit gebruiken. De oprit is keurig bestraat met 50 x 50 cm tegels.

Alle woningen beschikken over een voor- en achtertuin en zijn aan de voorzijde voorzien van een groene haag van circa 50 cm hoog. Zowel de voor- als achtertuin is middels dubbel opslaande deuren te bereiken. Heerlijk om deze deuren open te zetten op een mooie zomerse dag.

 

Naast een voor- en achtertuin beschikken alle woningen ook over een riant dakterras van circa 18 m2. Het dakterras is afgewerkt met zandkleurige betontegels van 50 x 50 cm. De kleur van de tegels is afgestemd op het project en daarom zandkleurig, geen standaard betonkleur.

 

Eenmaal binnen aangekomen in de woning valt direct de verdiepingshoogte op. Dit is geen standaard nieuwbouw hoogte maar net iets hoger, circa 2,7 meter in plaats van de standaard 2,6 meter. Dit is op elke verdieping het geval en voelt hierdoor net wat ruimtelijker. 

 

Wat ook opvalt is het tegelwerk in het toilet. De vloertegels zijn 60 x 60 cm en de wandtegels 30 x 60 cm. De tegels zijn tot aan het plafond verwerkt. Het toilet wordt verder standaard opgeleverd met luxe keuzes uit het assortiment van Villeroy & Boch en Grohe.  Mocht u nog hogere wensen hebben, het toilet en badkamer kan naar eigen smaak worden ingericht. Er wordt samengewerkt met een sanitair showroom.

 

De badkamer is ronduit luxe uitgevoerd met een sanitairlijn van Villeroy & Boch. naast de grote tegels, zoals ook genoemd bij de toiletruimte, valt ook de brede wastafel van 100 cm met twee kranen van het merk Gohe op. Boven de wastafel bevindt zich een grote spiegel, eveneens 100 cm breed. De inloopdouche beschikt tevens over een regendouche en een draingoot. De woningen worden uitgevoerd met een CW (=Comfort Warm water) klasse 6. Dit is de hoogste klasse. Hierdoor is het mogelijk om meerdere kranen tegelijkertijd aan te zetten.

 

Wie nog verder kijkt, ziet dat de woningen niet zijn afgewerkt met stalen opdekdeuren maar met houten kozijnen met stompe deuren met een RVS deurklink. Erg fraai en passend bij de luxe van dit project.

 

Kortom, een woning die standaard over een bepaalde luxe beschikt. Hierdoor hoeft u zelfs relatief weinig te investeren om het helemaal gebruiksklaar te maken.  

Robijnhof is duurzaam

 

Nieuwbouw is simpelweg een stuk duurzamer dan bestaande bouw en dat woont extra fijn. Lees snel verder en kom erachter wat Robijnhof zo duurzaam maakt.

 

Wist u dat elke verblijfsruimte in de woning een eigen ruimtethermostaat krijgt? Zo kunt u per ruimte de temperatuur instellen! Dit bespaart veel energie, want de ruimtes waar u toch niet bent, worden zo niet onnodig verwarmd. Alle thermostaten staan in verbinding met een hoofdregelaar.

 

De woningen hebben een EPC van 0,4, hetgeen een hoog energielabel (voorheen A+++) oplevert. Dit wordt bereikt met het toepassen van gevel-, vloer- en dakisolatie in combinatie met HR++ beglazing, goede naad- en kierdichting gecombineerd met vloerverwarming, PV panelen en een ventilatiesysteem met warmte terugwinning.

 

Alle woningen krijgen een eigen warmteaansluiting op stadswarmte. In de meterkast vindt u straks een afleverset, van waaruit de warmte naar de vloerverwarming gaat. Dit is ook de manier waarop de woningen worden verwarmd; dat doen we dus niet met radiatoren of convectoren maar middels lage temperatuur vloerverwarming. En ook warm tapwater gaat via de afleverset naar de kraan.

In de woningen van Robijnhof kookt u op een elektrische inductieplaat. Vanaf 2050 zijn gasaansluitingen in Nederland namelijk verboden en zo bent u niet alleen duurzaam bezig, maar ook goed voorbereid op de toekomst.

 

Wist u al dat de buitenkozijnen van duurzaam hardhout zijn met een zeer goede naad- en kierdichting en het hang- en sluitwerk inbraak werend SKG klasse 2 is uitgevoerd?

 

Zonnepanelen

 

Iedere woning krijgt drie zonnepanelen van circa 330 WP. Jaarlijks levert dit circa 750 – 1.000 kWh op, dat direct bij de individuele meterkast terugkomt. Het aantal kWh hangt af van de positie van de panelen en het weer. Hoe dan ook zijn zonnepanelen een groene en voor de hand liggende keuze, want de ruimte is er toch! En het is mogelijk om dit eenvoudig uit te breiden, er is voldoende dakoppervlak.